Oprema

Cobra short

Električno stensko žago Cobra Short odlikuje enostavna uporaba ter velika fleksibilnost. Je zelo stabilna, lahka in močna. Spada med novo generacijo stenskih žag, ki so močnejše, enostavnejše in manjše.

Pritrdilne konzole so narejene iz aluminija. Konzole so nastavljive po dolžini in nagibu. Vodila enostavno pritrdimo in demontiramo preko ekscentrične ročice. Moč pritrjevanja lahko brezstopenjsko nastavljamo in tako omogočimo optimalni oprijem.

Vodila so narejena iz visokolegiranega, visokonateznega ALU profila in so površinko obdelana. Drsne površine so izdelane iz nerjavečega jekla. Zobata letev je privita na vodila in jo po potrebi lahko venomer zamenjate. Trn za podaljšanje vodil lahko uporabite na obeh straneh. Z 8 mm inbus ključem in pol obrata lahko podaljšate ali skrajšate vodilno letev. Dožina vodilnih letev mm: 800, 900, 1000, 1400, 1700, 2000,2200

Vrtine za pritrjevanje diamantne plošče z vijaki za rezanje tik ob steni so vrezane v notranjost mesta. Takrat ne potrebujemo prirobnice. Zunanje prirobnice v tem primeru ne potrebujemo, zato uporabimo zunanjo. Tako ostane distanca med vložki za pritrjevanje in ploščo enaka.

Hitrost podajanja, vtapljanja, pomikanja naprej ali nazaj, se krmili brez stopenjsko. Funkcija vtapljanja omogoča obračanje glave za 360°. Obe funkciji se krmilita preko potenciometra. Lahko jih uporabljamo tudi istočasno.

Varovalna vijaka na vozičku varujeta, da se motor ne premika vzdolžno. Če vijaka popustimo z inbus ključem 8 mm, lahko glavo premaknemo za 50 mm. Tako lahko z eno montažo brez velikega posega naredimo dva reza z max. širino 50 mm.